Workshops

Bij Bakkertje Deeg bieden wij ook gezellige, interactieve en vooral leerzame workshops aan:

Workshop worstenbroodjes maken

Bij aankomst in onze bakkerij en winkel, is er een ontvangst met koffie en de échte Heusdense Koek.

Samen met onze bakker Lucas Vermeulen gaat u 5 worstenbroodjes maken en bakken in de bakkerij. Als de worstenbroodjes in de oven zitten, krijgt u een rondleiding door de bakkerij. Bij terugkomst van de rondleiding zijn de worstenbroodjes gereed. Deze mogen de deelnemers mee naar huis nemen.

Praktische info:

Duur: ± 2 uur.
Minimaal 10 personen.
Prijs: € 21,80 per persoon.

Workshop desembrood

Met desembrood springt u jaren terug in de tijd. Met deze workshop leert u de fijnste kneepjes van het authentieke broodbakken door onze eigen designbroodbakker Lucas Vermeulen. Wat desembrood zo speciaal maakt, is eigenlijk dat het een heel natuurlijk brood is. Op een natuurlijk rijpings- en rijzingsproces wordt dit brood gebakken en dat zorgt voor een extra knapperige korst en een heerlijke volle smaak.

Hoe ziet de workshop eruit?

Bij aankomst krijgt u een warm welkom en kunt u genieten van onze heerlijke koffie en verse koek. Vervolgens maakt u zelf een voordeeg voor het uiteindelijke desembrood. Omdat dit voordeeg daarna even moet rijzen, gaan we verder met het moederdeeg, die u aan het einde mee naar huis kunt nemen. Kunt u ook thuis nog lekker verder bakken!

We nemen even pauze van het harde werken en rusten even uit met weer een lekker kopje thee of koffie. Uiteraard met iets lekkers erbij.

Tijdens het rijzen van het deeg geeft Lucas een les over desem, waarin u leert hoe u met de bereidingstechnieken zelf een desemcultuur kunt kweken. Wist u dat u met appels en water al een heerlijke basis kunt maken?!

Nadat het deeg ongeveer een uur is gerezen gaat het de oven in en kunt u ondertussen genieten van een maaltijd in 'Den Contente Mensch' (optioneel).

We sluiten af met uw eigen gemaakte brood die u mee naar huis kan nemen. Tip: heerlijk met een laagje boter, voor bij een verse kop soep!

Praktische info:
Duur: totaal 3 tot 4 uur

Prijs:

  • 10 tot 14 personen: € 62,40 per persoon. 
  •  15 tot 19 personen: € 56,15 per persoon.
  •  20 tot 24 personen: €49,95 per persoon.
  •  25 of meer personen (max. 28): €43,65 per persoon.

Inclusief:

Alle grondstoffen voor het desembrood
Recepturen
Bakje voordeeg
2x koffie of thee
2x iets lekkers
De zelfgemaakte desembroden

Er wordt gezorgd voor schorten.

Workshop brooddesign

Bij aankomst in onze bakkerij en winkel, is er een ontvangst met koffie en de échte Heusdense Koek.

Tijd om te beginnen! Samen met een brooddesigner gaat u aan de slag en gaat u de meest innovatieve broden bakken in onze bakkerij. Als de broden klaar zijn, geven we ze even de tijd om te rijzen. Op deze manier zullen de aroma's optimaal gaan ontwikkelen.

Terwij het rijzingsproces zijn werk doet, gaat u even lekker pauze houden. U kunt een drankje nemen, inclusief lekker brooddesign hapjes. Op de achtergrond worden de broden, die inmiddels zijn gerezen, gebakken in onze grote ovens.

Na drie uur hard werken gaat u met nieuwe kennis en enthousiasme en uiteraard met uw eigen brooddesign producten, weer naar huis.

Praktische info:

 Duur: ongeveer 3 uur
 
 Prijs: 

  • 10 tot 14 personen: € 62,40 per persoon.  
  • 15 tot 19 personen: € 56,15 per persoon.
  • 20 tot 24 personen: €49,95 per persoon.
  • 25 of meer personen (max. 28): €43,65 per persoon.

Inclusief:

Alle grondstoffen om de producten te maken
Koffie of thee
Heusdense koek
2x consumptie
3x hapjes
Recepturen
De zelfgemaakte brooddesign producten

Er wordt gezorgd voor schorten.