Een kleine greep uit ons assortiment brood

Poilâne
Een indrukwekkend robuuste bol van maar liefst 1 kilo. Een hommage aan de 'godfather' van de zuurdesembroden: Lionel Poilâne. Het brood is een kruising van spelt, tarwe en rogge en is gemaakt van 100% moederdeeg, wat het zijn uitgesproken smaak geeft. In combinatie met een goede bakaard (op zijn Frans 'Bien cuit'), maakt het Lucas zijn favoriete desembrood.

Desem meergranen brood
Een puur en ambachtelijk desem meergranen brood met een rijke vulling van geroosterde granen en zaden. Een heerlijk broodje die knapperig wordt gebakken op de stenenvloer oven!

Bierbostelbrood
Een lekker broodje die foodwaste tegenhoudt! Bierbostel is het restproduct die overblijft na het bierbrouwen. Een vezelrijk enzymmatisch brood vol vitaminen. Desem-Bierbostel geeft niet alleen een unieke smaak aan het brood, maar is ook goed voor de darmen en helpt het verteringsproces. Hiermee past het in de meeste dieëten. 

Grof volkorenbrood
Dit is het meest grove volkorenbrood wat in Nederland haalbaar is om te bakken. De gebroken tarwe laten we een hele nacht weken in water. Dit zorgt voor een heel bijzondere smaak. Het hele deeg van ons volkorenbrood bestaat uit tarwe en hele tarwe korrels. Zo krijgen we het zo grof en smaakvol als het maar kan! Grof volkoren behoort tot de meest gezonde broden. Vraag onze bakkers gerust voor meer uitleg!

Desem speltbrood
Spelt is één van de oudste graansoorten. Het bevat meer oergraan en minder gluten, waardoor mensen met darmproblemen minder tot geen last hebben na het eten van dit brood. 

Honing notenbrood
Dit tarwe desembrood heeft een vulling van walnoten. Het deeg wordt door een kleine hoeveelheid gist ondersteund en daarnaast is het deeg verrijkt met zoete honing. Tip: Een plak honing notenbrood met brie uit de oven, eventueel met honing of vijgenchutney erop smeren- smullen maar!