« Word een desembrood expert

Gepubliceerd op 13-08-2024

Heb je je ooit afgevraagd hoe je dat heerlijke, knapperige desembrood maakt dat je in ambachtelijke bakkerijen vindt? Wil je de geheimen achter die verrukkelijke korst en rijke smaak ontdekken? Dan hebben wij het perfecte avontuur voor jou!

Korte uitleg
Bij Bakkertje Deeg draait alles om passie voor brood en vakmanschap. Bij onze workshop duik je in de kunst van het desembrood, begeleid door niemand minder dan Lucas Vermeulen, onze eigen broodbakker en een ware expert in het ambacht. Verwacht een interactieve en leerzame sessie waar je de fijne kneepjes van het bakken onder de knie krijgt.

Aan de slag!
Je start de workshop met een warm welkom en een kop koffie of thee, vergezeld door een versgebakken koekje. Geen beter begin van een bakavontuur dan met iets lekkers! De workshop begint met het maken van je eigen autolyse (een soort voordeeg). Dit is een essentieel onderdeel van het desembroodproces. Terwijl je voordeeg rust, gaan we verder met het voeden van het moederdeeg, dat je mee naar huis mag nemen. Zo kun je thuis verder experimenteren en bakken!

Pauze met een lekkere twist
Tijdens een korte pauze krijg je de kans om te genieten van nog een ronde koffie of thee, en natuurlijk een smakelijk lekkernij. Maar dat is niet alles – Lucas geeft je ondertussen een mini theorieles over onder andere desemrecepten en de geheimen achter een succesvolle desemcultuur. En ja, je leest het goed, je kunt zelfs leren hoe je met simpele ingrediënten zoals appels en water een basis kunt maken voor je desem!

Oventijd en afsluiting
Na enkele uren van rijzen en bewerken, gaat jouw deeg de oven in. Terwijl je brood bakt in de hete oven, kun je jezelf verwennen met een heerlijke maaltijd in onze gezellige lunchroom 'Den Contente Mensch' (optie voor een extra traktatie!). Zodra je brood klaar is, mag je je meesterwerk meenemen naar huis. Dit versgebakken brood is perfect om te combineren met een kom zelfgemaakte soep, als baguette bij de barbecue, of als knapperig brood bij de borrel.

Wil je zelf de kunst van desembrood leren? Bezoek onze webpagina workshops voor meer details en om je plek te reserveren. Laat deze kans niet voorbijgaan om iets nieuws te leren en je eigen desembrood te bakken. Wij kunnen niet wachten om samen met jou een heerlijk desembrood te creëren!

Aanmelden of vragen? Stuur ons gerust een berichtje of bel ons voor meer informatie.

Desem-Vruchten-en-Noten-2021-1723534202.jpg