« Inspiratiebezoek San Sebastian»

Gepubliceerd op 14-10-2021

The Bakery Society is een club van vooruitstrevende bakkers waar Lucas al jaren een zeer actief lid van is. Dit jaar ging de buitenland reis na een verplichte break van 2 jaar gelukkig weer door, met als bestemming San Sebastian. Een stad in de Spaanse regio Baskenland met bijna 200.000 inwoners.
De hippe en populaire badplaats ligt aan een baai van de Golf van Biskaje. In de zomers ligt de baai vol met jachten en trekt veel rijke bezoekers aan, maar ook vele surfers weten San Bastian te vinden.

Die diversiteit in bezoekers zorgt voor hippe winkels en gezellige restaurantjes in het oude centrum, waaronder vele bakkers en lunchrooms met traditionele maar ook eigen bedachte en gemaakte producten. 

De leden van de The Bakery Society doorkruisen tijdens hun bezoek de hele stad en dompelen zich onder in de Spaanse en San Bastiaanse culinaire wereld door het te ontdekken en beleven. Buiten alle onderscheidende formules en de traditionele winkeltjes bezochten de leden ook de kopstukken van ‘bakkend Spanje’ binnen deze regio. Zoals de Basque Culinary Center, een ‘zuster’-opleidingsinstituut van onze eigen Bakery Institute in Zaandam, en volgden daar een gastles om zo bijgespijkerd te worden van alle lokale en typisch San Sebastian/baskische bakkers producten.

Kortom; een inspirerende, leerzame maar vooral ook erg gezellige bakkersreis. Dit jaar wordt de wisselstol omgedoopt naar Roscon de reyer, wat de koningscake betekent. Wordt vervolgd!

Blog-Lucas-Bakery-Society-Spanje-Oktober-2021-Groepsfoto-1634202445.jpg
Blog-Lucas-Bakery-Society-Spanje-Oktober-2021-Foto-Wisselstol-1634202445.jpg