« K I C K O F F Stichting Handelshuys Bijzonder Heusden»

Gepubliceerd op 05-06-2021

Stichting Handelshuys Bijzonder Heusden

In de zomer van 2021 opent in Heusden Vesting een uniek en sociaal initiatief: Stichting HandelsHuys Bijzonder Heusden. De stichting biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle, vreugdevolle en leerzame dagbesteding in een nostalgisch inpandig winkelstraatje. Door middel van sharefunding wordt de mogelijkheid geboden om mede-eigenaar van Bijzonder Heusden te worden. 

Een presentatie van het initiatief is gelanceerd op het investeerdersplatform Eyevestor en geeft belangstellenden de mogelijkheid om tegen een gewenst bedrag te investeren in dit initiatief. Als mede-eigenaar en ambassadeur van Handelshuys Bijzonder Heusden participeert u dan in een sociaal maatschappelijk betrokken initiatief dat met kennis en kunde, en vooral met veel plezier, bijdraagt aan het welzijn, kwaliteit van leven en geluk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is het HandelsHuys een absolute toegevoegde waarde voor Heusden Vesting en een aantrekkelijke karakteristieke hotspot voor toeristen.

Dagbesteding

In het pand aan de Botermarkt 17 vestigen zich kleine authentieke winkeltjes, in een decor passend bij het historische karakter van de vestingstad.  Met Bijzonder Heusden gaat een lang gekoesterde wens van Jolanda Vermeulen in vervulling. “Ruim 30 jaar heeft Jolanda zich ingezet voor mijn droom en ons bedrijf Bakkertje Deeg”, aldus Jolanda’s man, Lucas Vermeulen. “Nu is het tijd om invulling aan haar passie voor mensen en zorg te geven.” In HandelsHuys Bijzonder Heusden worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder professionele begeleiding werk- en leerplekken aangeboden. “Zij maken actief onderdeel uit van de bedrijfsdynamiek en uitvoering”, stelt Lucas. “Binnen de grenzen van hun individuele kunnen. Zo kan een ieder stralen en in zijn of haar kracht staan.” Voor aanvullende activiteiten van de dagbesteding wordt samengewerkt met verschillende bedrijven.

Vegan specialiteiten

Het pand aan de Botermarkt gaat verschillende winkeltjes in eigen beheer huisvesten en brengen de ‘verloren’ producten weer terug in Heusden Vesting. In een nostalgisch decor, ontworpen door themaparkspecialist P&P Project, past het uitstekend bij het historische karakter van de vestingstad. In het sfeervolle straatje van Bijzonder Heusden zijn verse vleeswaren, zuivelproducten, delicatessen, souvenirs en cadeauartikelen verkrijgbaar, aangevuld met drogisterij-artikelen. De specialiteit van Handelshuys Bijzonder Heusden is de vegan bakkerij en winkel met een uitgebreid assortiment vegan producten. Lucas: “Om gezondheidsredenen ben ik volledig overgestapt op een vegan lifestyle en ervaar daar veel profijt van. Met een vegan bakkerij en winkel in Handelshuys Bijzonder Heusden leg ik mij met veel passie en kunde toe op het ontwikkelen van een groter assortiment vegan producten.” De vers bereide producten zijn bij de ‘bijzonder (plant)aardige bakker’ in de winkel van Bijzonder Heusden verkrijgbaar.

Bent u sociaal betrokken en wilt u, net als Lucas en Jolanda Vermeulen, een mooie bijdrage leveren aan de maatschappij, de Heusden Vesting en de medemens? Stichting HandelsHuys Bijzonder Heusden biedt u de mogelijkheid om, als mede-eigenaar en ambassadeur, te investeren in dit unieke concept. Meer informatie over deelname aan de sharefunding vindt u op www.bijzonderheusden.nl

Schets-Bijzonder-Heusden-1622881147.jpg